Δυνατότητες

H επιλογή της κατάλληλης IP κάμερας στην κατηγορία DiY, συνήθως έχει να κάνει με τα παρακάτω 4 βασικά κριτήρια επιλογής.

Όλα τα κριτήρια επιλογής

Οι IP Κάμερες, γνωστές και ως κάμερες παρακολούθησης, έγιναν πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω των smartphones. Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί σχεδόν ο καθένας να κάνει μόνος του την εγκατάσταση και να έχει πρόσβαση από το κινητό του και άμεση ενημέρωση.

Συχνές Ερωτήσεις για IP Κάμερες

Δείτε συχνές ερωτήσεις και μάθετε τις αντίστοιχες απαντήσεις τους, σχετικά με τις IP Κάμερες.

Το Click24 είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σε προϊόντα DIY (do it yourself), δηλαδή σε προϊόντα τα οποία ο πελάτης – χρήστης επιλέγει ο ίδιος και τα εγκαθιστά με δική του ευθύνη και γνώσεις.

Το Click24 δεν παρέχει υπηρεσίες εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας ή καμερών, ούτε παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού λύσης.

Τα προϊόντα που θα βρείτε στο eShop μας, δεν απαιτούν πολύπλοκες γνώσεις τεχνικού και συνήθως μπορούν να εγκατασταθούν και προγραμματιστούν από τον τελικό πελάτη – χρήστη. Το Click24 δεν έχει καμία ευθύνη αν ο πελάτης – χρήστης δεν έχει τις γνώσεις ή τη δυνατότητα εγκατάστασης ή χρήσης των προϊόντων αυτών.

Σε  περίπτωση που χρειαστείτε εγκαταστάτη τεχνικό, θα πρέπει να φροντίσετε να είναι αδειούχος και πιστοποιημένος σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου και κυρίως για τη δική σας ασφάλεια.

Εξαρτάται από το χώρο που θέλετε να επιβλέπει και το σημείο που σκέφτεστε να την τοποθετήσετε.

Αν για παράδειγμα θα είναι στη γωνία ενός δωματίου, οι περισσότερες σταθερές κάμερες έχουν αρκετά ευρυγώνιο φακό (100 ή 120 μοίρες) και καλύπτουν όλο το δωμάτιο.

Αν πάλι υπάρχουν σημεία που δεν καλύπτονται, η κάμερα με κίνηση δίνει ελευθερία στον χρήστη να την κινεί απομακρυσμένα.

Σε κάποια πιο “επαγγελματικά” μοντέλα υπάρχει και η δυνατότητα προγραμματισμένης κίνησης-περιπολίας, ενώ κάποιες κάμερες με κίνηση προσφέρουν και τη δυνατότητα tracking, δηλαδή παρακολούθησης αντικειμένου που κινείται.

Εύκολη η απάντηση και προφανής, καθώς οι κάμερες εξωτερικού χώρου έχουν συγκεκριμένες πιστοποιήσεις για αντοχή σε υγρασία, ή βροχή κλπ.

Πολλοί αναρωτιούνται αν θα μπορούσαν να βάλουν μια κάμερα εσωτερικού χώρου σε κάποιο στεγασμένο μπαλκόνι που δεν βρέχεται. Η απάντηση είναι όχι, γιατί εκτός από τη βροχή, υπάρχει η υγρασία και η σκόνη. Η χρήση κάμερας εσωτερικού χώρου σε εξωτερικούς χώρους, δεν καλύπτεται από την εγγύηση και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από την οξείδωση της πλακέτας.

Η σύνδεση WiFi είναι μια εύκολη λύση, καθώς δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα καλωδιακής σύνδεσης (ethernet). Στη WiFi σύνδεση, βεβαιωθείτε ότι έχετε καλό σήμα στο σημείο που σκέφτεστε να τοποθετήσετε την κάμερα.

Αν υπάρχει δυνατότητα καλωδιακής σύνδεσης (ethernet) προτιμήστε την. Το καλώδιο ethernet είναι πιο αξιόπιστο και απροβλημάτιστο.

Αν επιλέξετε να συνδέσετε πολλές WiFi κάμερες με καταγραφικό  θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας το αυξημένο όγκο δεδομένων που θα διακινούνται στο WiFi δίκτυο.  Αυτό μπορεί να επηρεάσει όλες τις υπόλοιπες WiFi συσκευές.

Η συμβουλή μας είναι να φτιάξετε για τις IP κάμερες ένα ξεχωριστό δίκτυο WiFi με ξεχωριστά access points, ώστε να μην επιβαρύνετε το υπόλοιπο δίκτυο σας και μόνο το καταγραφικό να είναι συνδεδεμένο μέσω ethernet με το router σας.

Ο τύπος του WiFi δικτύου είναι επίσης σημαντικός παράγοντας.Πλέον υπάρχουν IP κάμερες οι οποίες υποστηρίζουν τα 5Ghz ταυτόχρονα με τα 2,4Ghz. Το WiFi  δίκτυο των 2,4Ghz είναι πιο αργό, αλλά έχει μεγαλύτερη εμβέλεια, ενώ το 5Ghz είναι πιο γρήγορο αλλά μικρότερη εμβέλεια. Επιλέξτε ανάλογα με τις ανάγκες σας και τον τους τύπους WiFi που υποστηρίζει το access point σας.

Οι μάρκες που έχουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, έχουν όλες την εγγύηση της επίσημης αντιπροσωπείας  και είναι γνωστές στην ελληνική αγορά εδώ και χρόνια.

Προφανώς μπορεί να υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα κατασκευής αλλά και στα τεχνικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Πάντα εξαρτάται από το ποσό που έχουμε σκοπό να διαθέσουμε για την αγορά της κάμερας και τι θέλουμε να προστατέψουμε. Θα πρέπει να επιλέξουμε την κατάλληλη μάρκα και προδιαγραφές της κάμερας που χρειαζόμαστε για κάθε περίπτωση.

Σίγουρα έχετε δει σε διάφορα προϊόντα να αναφέρεται κάποιος βαθμός προστασίας IP, όπως IP55, IP65 κ.λπ. Οι αριθμοί αυτοί υποδηλώνουν μια συγκεκριμένη πιστοποίηση για το προϊόν στο κατά πόσο είναι αδιάβροχο και προστατευμένο. Για παράδειγμα, ένα προϊόν μπορεί να είναι αδιάβροχο όταν ψιχαλίζει, αλλά να μην είναι αδιάβροχο όταν πέσει στο νερό. Με την κατάλληλη πιστοποίηση, ο καταναλωτής είναι σε θέση να γνωρίζει ακριβώς πόσο αδιάβροχο είναι το προϊόν που αγοράζει και όχι ότι είναι αδιάβροχο γενικά και αόριστα.

Ο έλεγχος της πιστοποίησης γίνεται σε εργαστήρια, σύμφωνα με συγκεκριμένες διαδικασίες που ακολουθούν το πρότυπο IEC 60529, ώστε να είναι πάντα οι ίδιες ανεξάρτητα του προϊόντος ή του κατασκευαστή. Η κωδικοποίηση IPxx, που ακολουθείται πιο συχνά, έχει 2 ψηφία τα οποία παίρνουν συγκεκριμένες τιμές και ενημερώνουν τον καταναλωτή για την πιστοποίηση που έχει το προϊόν. Αν κάποιο από τα ψηφία έχει την τιμή Χ τότε σημαίνει ότι δεν έχει ελεγχθεί για τη συγκεκριμένη προστασία. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, αφού σε κάποια προϊόντα μπορεί να μας ενδιαφέρει μόνο η μία από τις δύο προστασίες.

Ενημερωτικά, τα γράμματα IP σημαίνουν “Ingress Protection”, δηλαδή ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει κάποια προστασία από περιβαλλοντικούς παράγοντες (σκόνη, σωματίδια, νερό, χιόνι κ.λπ).

 

1. Το πρώτο Χ πιστοποιεί την προστασία που έχει το προϊόν από την είσοδο στερεών σωματιδίων. Παίρνει τιμές από 0-6, όπως φαίνεται παρακάτω.

0 = Καμία προστασία.
1 = Δεν μπαίνουν αντικείμενα πάνω από 50mm.
2 = Δεν μπαίνουν αντικείμενα πάνω από 12mm.
3 = Δεν μπαίνουν αντικείμενα πάνω από 2,5mm.
4 = Δεν μπαίνουν αντικείμενα πάνω από 1mm.
5 = Δεν μπαίνει τόση σκόνη όση να επηρεάσει τη φυσιολογική λειτουργία της συσκευής.
6 = Δεν μπαίνει καθόλου σκόνη.

2. Το δεύτερο Χ πιστοποιεί την προστασία που έχει το προϊόν από την είσοδο νερού. Παίρνει τιμές από 0-8, όπως φαίνεται παρακάτω.
0 = Καμία προστασία.
1 = Δεν μπαίνουν σταγόνες που πέφτουν κατακόρυφα.
2 = Δεν μπαίνουν σταγόνες που πέφτουν με κλίση μέχρι 15 μοίρες ως προς την κατακόρυφο.
3 = Δεν μπαίνουν σταγόνες που πέφτουν με κλίση μέχρι 60 μοίρες ως προς την κατακόρυφο.
4 = Δεν μπαίνει νερό που ψεκάζεται από όλες τις κατευθύνσεις.
5 = Δεν μπαίνει νερό που πέφτει υπό πίεση απ’ όλες τις κατευθύνσεις.
6 = Δεν μπαίνει νερό από παροδική πλημμύρα.
7 = Δεν μπαίνει νερό σε παροδικό βύθισμα υπό δοσμένη πίεση και χρόνο.
8 = Δεν μπαίνει νερό σε μόνιμο βύθισμα υπό δοσμένη πίεση.

Άμεση διαθεσιμότητα για κάθε σας ανάγκη

Όποιες και αν είναι οι ανάγκες σας, για το σπίτι ή την επιχείρηση σας, εμείς έχουμε ετοιμοπαράδοτη την IP κάμερα που χρειάζεστε. Μια πλήρη γκάμα σε επώνυμες IP κάμερες για να επιλέξετε ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας και τα παραπάνω κριτήρια επιλογής σας.

Δεν βρήκατε το προϊόν που ψάχνετε; Παρακαλώ ενημερώστε μας.

Αν δεν έχουμε ετοιμοπαράδοτο κάποιο προϊόν ή δεν το βρήκατε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, μπορούμε να το έχουμε διαθέσιμο συνήθως την επόμενη εργάσιμη, εφόσον υπάρχει σε απόθεμα στους προμηθευτές μας.